Safariexpedition
Sydafrika-Mozambique 2019

Vill du uppleva Afrikas vilda djur, the big five och allt däremellan i två väldigt olika nationalparker – sprudlande Kruger National Park i Sydafrika och vilda och orörda Limpopo National Park i Mozambique? Djur, Afrikansk savann och härlig camping. Vad väntar du på? Häng med oss på denna magiska safariexpedition, där vi i klassisk safarimanér letar upp djuren i dessa magnifika nationalparker.

Vi börjar expeditionen i Maputo, Mozambique där våra expeditionsbilar finns. Vi styr kosan norrut mot infarten till Limpopo nationalpark. Parken är vild och oexploaterad så vi kommer att få uppleva djuren på riktigt. Här finns stora mängder av alla big five.

När vi känner oss klara med Limpopo korsar vi gränsen till Sydafrika inne i reservatet, vilket tar oss direkt in i välkända Kruger nationalpark. Vi kommer att ta oss tid till att både följa djuren och i lugn och ro uppleva deras beteende. Mycket tid kommer att finnas att fotografera och insupa atmosfären. Vi kommer att göra game drives flera dagar i rad i våra egna bilar, vilket gör att vi kommer att ha stor frihet att välja själva vad vi vill försöka oss på att se. En sak att minnas i båda dessa parker är att djuren är helt vilda och det går inte att på förhand säga vad vi kommer att få se och inte. En sak är dock säker: Vi kommer att få se mycket djur! Safari på riktigt!

Från Kruger nationalpark tar vi oss sen den sista biten till Johannesburg, vår slutdestination för expeditionen.

Fokus på denna expedition är till stor del djur- och naturupplevelsern samt fotograferingen och att vi tar oss tid att supa in atmosfären och följa djuren.

Det praktiska

Expeditionen startar i Maputo, Mozambique och avslutas i Johannesburg, Sydafrika. Expeditionens längd är 11 dagar. Preliminära datum för expeditionen är 27:e mars till 6:e april 2019.

Vi kör med våra svenska expeditionsbilar som är av modellen Toyota Land Cruiser HZJ75 Troopie - med världskänd pålitlighet och används överallt där det är extrema förhållanden och av allt från FN & NGOs till guerillasoldater. Bilarna är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt fullt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

Vi åker två bilar och max två personer sittandes i bredd. Kostnaden för expeditionen är 16 900 kr per person och detta täcker: bilarna Maputo-Limpopo-Kruger-Johhannesburg, bränsle, bilförsäkringar, den mycket dyrbara tullhandlingen Carnet de Passages en Douane (ca 300 000 kr i deposition), ev. reparationer, tullkostnader, väg-, bro- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil, de dyra parkavgifterna samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg/transport till/från Johannesburg/Maputo, visum (ca 500 kr), ev. campingavgifter och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

Denna expedition är perfekt att kombinera med Expedition Mozambique 2019 som ligger direkt före i anslutning till denna. Det blir då en häftig expedition på nästan fyra veckor genom både Mozambique och Sydafrika med en perfekt mix av afrikansk upplevelse och vilda djur. Dessa fås tillsammans som ett paket för 29 900 kr (istället för 33 800 kr). Minst två av platserna är reserverade som detta paket och förtur ges för expeditionsmedlemmar som vill medverka på båda expeditionerna.

Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något - tveka inte att kontakta oss på arnell@kth.se.

Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se. Först till kvarn gäller. Tidigare expeditioner har snabbt blivit fullbokade så vänta inte för länge.