Expedition
Tanzania 2020

Vi utforskar ett av Afrikas mest mytomspunna länder - Tanzania. Vi upplever Serengeti, Kilimanjaro och den äkta afrikanska landsbygden. En enormt spännande expedition med garanterat minnen för livet. Häng med!

Vi börjar expeditionen i Moshi, Tanzania där vi kommer mycket nära Kilimanjaro, täckt med snö och höljd i en dimslöja. Med sina 5890 meters höjd är det Afrikas högsta berg.

Vi styr kosan västerut mot Serengeti National Park och Ngorongoro National Park och vi stiger in i en vild djurvärld som nu endast finns på ett fåtal platser i världen. Vi letar Big Five och alla andra härliga och underliga Afrikanska djur som finns på savannen. Vi kör våra egna terrängfordon och kommer att vara helt fria var vi vill åka. Om vi vill utforskar vi också Lake Natron vid Kenyanska gränsen som väl nästan kan kallas flamingons hemvist i världen.

Vi tar oss sen bort från det moderna Tanzania och ut på landsbygden i inlandet och en helt underbar värld öppnar sig där vi kommer att kliva flera hundra år bakåt i tiden och uppleva ett äkta Afrika där byborna lever som man alltid gjort. Vi kommer att kampa vilt på Afrikanska savannen och vid byar. Vi besöker skolor och letar efter outforskade juveler.

Vi ger oss ut på vandring antingen på svannen eller i bergen och kommer riktigt nära vad vid det här laget kommer att ha blivit vårt kära Afrika.

Vi kommer att sakta ta oss vägen tillbaka mot Moshi och tillbaka till Kilimanjaro. För de som önskar kan expeditionen avslutas med att bestiga berget (ca 5 dagars vandring).

Grundrutt och highlights kommer att detaljeras ännu mer när vi kommer närmare avfärd.

Det praktiskaExpeditionsstart: Moshi, Tanzania
Expeditionsavslut: Moshi, Tanzania
Länder: Tanzania
Expeditionslängd: 2 veckor
Upplevelser: Oändliga!
Preliminära datum: Oktober/November 2020
Expeditionspris: 19 900 kr per person

Det som ingår i expeditionspriset är: bilarna, bränsle, bilförsäkringar, den för bilarna mycket dyrbara tullhandlingen Carnet de Passages en Douane, ev. reparationer, tullkostnader, väg-, bro- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil, campingutrustning, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till/från Moshi, visum, campingavgifter, parkavgifter och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

Vi kör med våra svenska expeditionsbilar som är av modellen Toyota Land Cruiser HZJ75 Troopie - med världskänd pålitlighet och används överallt där det är extrema förhållanden och av allt från FN & NGOs till guerillasoldater. Bilarna är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt fullt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr. Robustheten tilltrots är de samtidigt komfortabla att köra och åka i. På denna expedition åker vi två bilar med max två personer sittandes i bredd.

Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något - tveka inte att kontakta oss.

Intresseanmälan eller frågor skickas till info@arnellexpedition.se.