Expedition
Sydafrika till Tanzania 2020

Ett episkt äventyr där vi tar oss genom hela södra och östra Afrika! Sydafrika, djurtäta Botswana, underbara Zambia, genuina Malawi och savannernas Tanzania, hela vägen från Johannesburg till Kilimanjaro. Victoria-fallen, vilda djur, Afrikanska byar och en rejäl portion äventyr. Häng med – detta vill du inte missa!

Vi tar vårt avstamp i moderna Sydafrika, där vi tar oss norrut till vidsträckta och djurtäta Botswana med legendariskt härlig vildcampning på savannen. Över Zambezi-floden passerar vi till unika Zambia och tar oss till kanske en av världens mest spektakulära platser – Victora Falls – ett måste att uppleva under sin livstid. Zambia är ett ofta bortglömt land med stor gästfrihet och glädje. Vi kommer att bli varmt välkomnade. Vi tar oss vidare in i landet och det mycket vilda Lower Zambezi National Park. Detta är en unik plats, där vi får uppleva det vilda Afrika på riktigt så som det var innan människorna tog över.

Vi fortsätter öster ut till det lilla sjölandet Malawi, ett av Afrikas mest goa och genuina länder. Vi följer Malawisjön norr ut via fiskebyar och spektakulära utsikter. Vi tar vägen via Livingstonia (där en viss berömd Dr. Livingstone höll till) och Manchewe Falls, omgivna av härliga afrikanska barnskaror.

Vid Malawis norra spets tar vi oss över till det gästfrikostiga Tanzania, som ju så klart är mytiskt vad gäller Afrika-utforskande. Vi kommer att hålla oss på landsbygden och hos vanligt folk där vi får en smak av det riktiga Afrika. För de som vill ger vi oss på bergsvandring i Udzungwa Mountains och har vi tur får vi se det legendariska Sanje Falls. Vi tar oss sedan ut till Afrikanska östkusten som kramar den azurblå Indiska Oceanen. Vi landar i Bagamoyo som har en mörk historia som ett stort slavcentrum och vi tittar kanske över till Zanzibar eller Pemba Islands för högklassig snorkling eller dykning. Ett stycke norrut avslutar vi expeditionen vid foten av Afrikas högsta berg – Kilimanjaro! En riktigt maffig avslutning till kanske ett av ditt livs häftigaste äventyr!

Expeditionen kommer vara fylld av spontana och oväntade möten med allt från bybor, stadsbor, officiella myndigheter och urbefolkning. Detta kommer troligen bli en av våra häftigaste expeditioner hittills!

Grundrutt

Grundrutt för expeditionen.


Det praktiskaExpeditionsstart: Johannesburg, Sydafrika
Expeditionsavslut: Moshi, Tanzania
Länder: Sydafrika, Botswana, (ev. Zimbabwe), Zambia, Malawi, Tanzania
Expeditionslängd: 4 veckor
Upplevelser: Oändliga!
Preliminära datum: 2:a februari till 1:a mars 2020
Expeditionspris: 33 900 kr per person

Det som ingår i expeditionspriset är: bilarna Johannesburg-Kilimanjaro, bränsle, bilförsäkringar, den mycket dyrbara tullhandlingen Carnet de Passages en Douane, ev. reparationer, tullkostnader, väg-, bro- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till Johannesburg/från Moshi, visum, ev. campingavgifter, ev. parkavgifter och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

Vi kör med våra svenska expeditionsbilar som är av modellen Toyota Land Cruiser HZJ75 Troopie - med världskänd pålitlighet och används överallt där det är extrema förhållanden och av allt från FN & NGOs till guerillasoldater. Bilarna är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt fullt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr. Robustheten tilltrots är de samtidigt komfortabla att köra och åka i. På denna expedition åker vi två bilar med max två personer sittandes i bredd.

Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något - tveka inte att kontakta oss.

Intresseanmälan eller frågor skickas till arnell@kth.se.