PROJEKT: Expedition
Sydafrika till Kenya 2020

En episk expedition där vi korsar södra och östra Afrika - från Johannesburg i Sydafrika via djurtäta Botswana, underbara Zambia, savannernas Tanzania till Nairobi i Kenya. Victoria-fallen, vilda djur, Afrikanska byar och en rejäl portion äventyr - vad väntar du på? Häng med - detta vill du inte missa!

Denna expedition är under planering och detaljerna liksom datum och kostnad är inte fastställt än men det går att intresseanmäla sig redan idag och då finns det också möljigheter att påverka expeditionens innehåll. Du blir då också bland de första att få möljlighet att boka en plats när det släpps.

Det praktiska

Expeditionen startar i Johannesburg, Sydafrika och avslutas i Nairobi, Kenya. Expeditionens längd är ca fyra veckor. Preliminära datum för expeditionen är 1:a till 28:e mars 2020.

Vi kör med våra svenska expeditionsbilar som är av modellen Toyota Land Cruiser HZJ75 Troopie - med världskänd pålitlighet och används överallt där det är extrema förhållanden och av allt från FN & NGOs till guerillasoldater. Bilarna är helt mekaniska och gjorda för tuffa tag samt fullt utrustade för expeditionsresor, vilket gör att de passar perfekt för den här typen av äventyr.

Vi åker två bilar och max två personer sittandes i bredd. Kostnaden för expeditionen är inte satt i dagsläget. Kostnaden kommer att täcka: bilarna Johannesburg-Nairobi, bränsle, bilförsäkringar, den mycket dyrbara tullhandlingen Carnet de Passages en Douane (ca 300 000 kr i deposition), ev. reparationer, tullkostnader, väg-, bro- och tunnelavgifter, sovplats i taktält eller bil, samt all planering och vår erfarenhet. Typiskt tillkommer mat och dryck, flyg till/från Johannesburg/Nairobi, visum, ev. campingavgifter, ev. parkavgifter och ev. personliga utgifter/inträden/guider. Generellt brukar det bli lägre dagskostnader på plats än vardagen i Sverige.

Mer information och bakgrund finns på http://www.arnellexpedition.se/forum. Du kan också följa oss på Facebook: http://www.facebook.com/arnellexpedition.

Vi hoppas att det låter intressant och att vi hörs av! Har du frågor eller bara undrar något - tveka inte att kontakta oss.

Intresseanmälan skickas till arnell@kth.se.